Asiakasraportit Haminan Energialle ennätyksellisellä aikataululla

17.3.2014 | Sähkönmyynti, Sähköverkko

Haminan Energia on ottanut käyttöön palvelun, jolla asiakkaat voivat nähdä oman kotinsa sähkönkulutuksen tunneittain Haminan Energian Onlinesta sekä samalla seurata ja suunnitella omaa sähkönkäyttöään.

Palvelussa on hyödynnetty Tietokouran ReportGen-ohjelmaa sekä valmiita rajapintoja. Palvelua voivat käyttää kaikki ne asiakkaat, joille on asennettu etäluettava mittari, ja kulutusraportteja voidaan tarkastella tietokoneella tai muulla päätelaitteella. Palvelu otettiin käyttöön muutamassa viikossa.

”Vaihdoimme asiakkaillemme etäluettavat mittarit vuosien 2012 ja 2013 aikana. Etäluettavista mittareista saadaan ajantasaista tietoa sähkönkulutuksesta, jolloin laskutus vastaa heti todellista kulutusta eikä aikaisempaa tasauslaskutusta tarvita. Asiakas näkee kulutusraportilta oman kulutuksensa ja saa tietoa siitä, mihin laskun hinta perustuu. Asiakas voi myös vertailla eri vuosien sähkönkulutusta toisiinsa ja katsoa, onko esimerkiksi lämpötilan muutoksilla vaikutusta omaan sähkönkäyttöön”, kertoo energialiiketoiminnan johtaja Janne Ristola Haminan Energialta. ”Olimme yllättyneitä, kuinka vaivattomasti ja nopeasti palvelu saatiin käyttöön. Aloituskokous oli ennen joulua 2013, ja palvelu otettiin käyttöön helmikuun alussa 2014. Yhteistyö Tietokouran kanssa sujui hyvin, ja uskon, että meillä on jatkossakin yhteisiä projekteja”, jatkaa Janne.