Enerity™ Sähköverkko -ratkaisu siirtoliiketoiminnan suunnitteluun ja optimointiin

3.4.2018 | Pääuutiset, Sähköverkko

Aloitimme viime vuonna Enerity™ Sähköverkko –kehitysprojektin yhdessä viiden asiakkaamme kanssa. Projektin tavoitteena oli kehittää uusi palveluna tuotettava ohjelmistoratkaisu siirtotuotteiden hinnoitteluun, liiketoiminnan suunnitteluun ja sallitun tuoton laskentaan.

Siirtohinnoittelu, liiketoiminnan suunnittelu ja raportointi alkavat olla valmiita ja ohjelmisto on jo tässä vaiheessa integroitu yhtiöiden asiakastieto- ja mittaustietojärjestelmiin. Kehitysprojekti on edennyt ensimmäisen vaiheen vastaanottotestaukseen hankkeeseen osallistuvissa verkkoyhtiöissä. Seuraavana vaiheena on sallitun tuoton laskenta ja sen raportointi.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy:ssä nähdään jo hyödyt. Verkkopalveluyksikön päällikkö Juha Kaariaho pitää ratkaisua tärkeänä työkaluna. ”Enerity™ Sähköverkko mahdollistaa meille regulaatioon perustuvan kustannusperusteisen tuotehinnoittelun, sekä sallitun tuoton laskennan. Odotamme myös ratkaisun palvelevan meitä verkkoliiketoiminnan talouden pitkäjännitteisessä suunnittelussa.”

Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun kehityksessä on mukana Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n lisäksi Järvi-Suomen Energia, PKS Sähkönsiirto Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy sekä Keravan Energia Oy.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Juha Kaariaho, puh. 044 363 6746, email. juha.kaariaho(@)ksoy.fi

Tietokoura Oy (lisätiedot ja myynti)
Mikko Paalumäki, puh. 040 7173 189
Markus Helvasto, puh. 040 0657 827