Fortum voitti Energiateollisuuden Vuoden asiakasteko -palkinnon asiakasraportointiratkaisullaan

29.8.2014 | Sähkönmyynti, Sähköverkko

Innovatiivisen ratkaisun teknisestä toteutuksesta vastasi Tietokoura. Tietokoura onnittelee Fortum Power and Heat Oy:tä!

Uuden sukupolven asiakasraportoinnin juuret johtavat viime vuoteen, jolloin Tietokoura oli omatoimisesti ideoinut uuden sukupolven raportointiratkaisuja. Ajatus lanseerattiin suuremman yleisön tietoon Energiateollisuuden tapahtumassa. Tapahtuman jälkeen Fortumin tuotepäällikkö Jaakko Luhtala kertoi, että he olivat miettineet samoja perinteisten raportointiratkaisujen ongelmia sekä samankaltaisia ratkaisuja.

Perinteisten raportointiratkaisujen ongelmana on se, että tiedot ovat hyvin jalostumattomia ja siten suurelle osalle asiakkaista liian vaikeaselkoisia. Asiakasta kun kuitenkin ennen kaikkea kiinnostaa, onko hänellä kaikki hyvin. Toinen perinteisten raportointiratkaisujen ongelma on se, että palveluiden käyttö edellyttää erinäisiä toimenpiteitä mm. kirjautumisia yhtiön online-ratkaisuun ja vielä muistamaan kirjautumistunnukset.

Tietokouran aktiivinen raportointi tarjoaa ratkaisut perinteisen raportoinnin ongelmiin: Asiakkaan ei tarvitse muistella tunnuksiaan ja kirjautua erilaisiin palveluihin, koska raportit tuotetaan automaattisesti asiakkaan toivomaan kanavaan, esim. sähköpostiin, tekstiviestiin tai sosiaaliseen mediaan. Raportti tuotetaan ja lähetetään määrävälein tai asiakkaan asettaman hälytysrajan rikkouduttua. Automaattisesti lähetettävässä raportissa on kooste kiinnostavista ja oleellisimmista asioista, jolloin asiakas näkee yhdellä silmäyksellä, onko kaikki kunnossa vai ei. Lisätietoja saadakseen asiakas voi koosteessa olevasta linkistä porautua tarkastelemaan tietojaan yksityiskohtaisemmin energiayhtiön online- tai raportointipalveluun.

Aktiivisen raportoinnin käyttöönottoprojekti sujui Fortumin mukaan hyvin, ja palautetta on saatu jo loppuasiakkailtakin. ”Projekti meni mielestäni kaikin puolin loistavasti ja mikä parasta, olemme saaneet jo muutamia asiakaskommentteja, ja he ovat olleet erittäin tyytyväisiä, jopa innoissaan uudesta raportista”, toteaa asiakkuuspäällikkö Anne Salonen Fortum Power and Heatistä.

 

LUE LISÄÄ

Kaukolämpö

Ota yhteyttä