BLOGJaakko Timonen on nimitetty Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun tuotepäälliköksi

22.5.2019 | Blogi, Enerity Solutions, Pääuutiset, Sähköverkko

Reilu vuosi sitten Jaakko Timonen tuli yhtiöön tekemään diplomityötä. Ura energia-asiantuntijasta on kehittynyt nopeasti eteenpäin ahkeran ja motivoituneen työotteen ansiosta. Tänään Jaakko työskentelee Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun tuotepäällikkönä vastuualueenaan ratkaisun ja asiakastyytyväisyyden kehittäminen sekä parantaminen.

Lue alta lisää Jaakon mietteistä kuluneesta vuodesta sekä odotuksista tulevalle työuralle!

Kehitys alan asiantuntijaksi

Uuden nimityksen myötä on mukava pohtia hieman askeleita tähän pisteeseen ja näkymiä tulevaisuuteen. Paljon on ehtinyt tapahtua reilun vuoden aikana. Työurani Enerity Solutions Oy:ssä on lähtenyt loistavasti käyntiin hyvin menneen diplomityön ja nyt uusien vastuiden myötä.

Aloitin työskentelyni kaukolämpöön liittyvän diplomityön parissa. Työni yhteydessä pääsin tutustumaan itsenäisen työskentelyn lisäksi myös asiakkaiden kanssa toimimiseen, vastuun ottamiseen ja työskentelyyn IT-alalla. Vaikka diplomityöni liittyi kaukolämpöön, tutustuin diplomityötä tehdessäni myös Enerity™-tuoteperheeseen ja osallistuin Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun loppuvaiheen tuotekehitykseen. Työni aikana tutustuin myös muihin työntekijöihin ja ratkaisujen toimintatapoihin sekä kasvoin osaksi tiimiä.

Diplomityötä tehdessä tulevaisuuden näkymäni selkenivät. Halusin ehdottomasti päästä hyödyntämään sosiaalisuuttani työskentelemällä asiakkaiden kanssa. Sosiaalisuudesta onkin ollut hyötyä työuran eri vaiheissa niin erilaisissa tapahtumissa kuin myyntireissuilla. Diplomityön jälkeen perehdyin entistä enemmän Enerity™ Sähköverkko -ratkaisuumme ja toimin asiantuntijana käyttöönottoprojekteissa sekä esittelin tuotetta potentiaalisille asiakkaille.

Ratkaisun ensimmäisten käyttöönottojen valmistuttua kiinnostus Enerityä kohtaan on ollut huikeassa kasvussa. Työtaakan kasvaessa ratkaisulle tarvittiin oma tuotepäällikkö, joka keskittyisi tähän tuotteeseen täysipäiväisesti. Diplomityöni valmistuttua osaamiseni ja mielenkiinnon kohteeni osuivat yksi yhteen tämän uuden roolin kanssa.

Ura tuotepäällikkönä – kohti uusia haasteita toiveammatissa

Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun tuotepäällikkönä olen vastuussa tuotteen vaatimasta toimialaosaamisesta. Toimialaosaamisen lisäksi täytyy ymmärtää asiakkaiden tarpeet, toiveet sekä tavat käyttää ratkaisuamme. Hyvä kommunikointi niin meidän tuotantotiimimme kuin asiakkaidemme kanssa on myös tärkeässä roolissa. Tuotepäällikkö tekee tuotteeseen liittyvät ratkaisut ja linjaukset tämän osaamisen pohjalta.

Tulevina vuosina odotan pääseväni entistä syvemmälle niin ohjelmistojen kehitykseen kuin sähköverkkotoimialaan. Parasta työssäni on se, että pääsen olemaan tekemisissä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja kehittämään yhdessä tulevaisuuden ratkaisua. Muun muassa Datahubin tuleminen ja tehopohjaisten siirtotuotteiden yleistyminen tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia ja haasteita. Tavoitteenani on osaltani auttaa asiakkaitamme hyödyntämään näitä mahdollisuuksia sekä löytää ratkaisut toimialan tulevaisuuden haasteisiin.

Mikäli tekstini herätti ajatuksia tai kysymyksiä, ole rohkeasti minuun yhteydessä!

 

Jaakko Timonen

Jaakko Timonen, tuotepäällikkö
+358 40 778 3034