Uusia kasvoja: Jorma Laukkanen on aloittanut Tietokoura Oy:n johtajana

21.11.2010 | Enerity Solutions

Tietokoura on asettanut tavoitteekseen kasvaa ja kehittyä palveluntuottajana erityisesti energiatoimialalla ja tämän tavoitteen saavuttamiseksi Tietokoura Oy on palkannut Jorma Laukkasen riveihinsä 21.11.2010 alkaen.

Lainaus Etelä-Saimaan artikkelista 11.1.2011

Diplomi-insinööri Jorma Laukkanen aloitti Tietokoura Oy:n johtajana. Yritys uskoo energiayhtiöiden tietojärjestelmätarpeiden kasvavan merkittävästi lähivuosina.

Etelä-Saimaa Jyrki Nuottimäki,Lappeenranta.

Yrittäjä Jukka Kopran perustama Tietokoura Oy palkkasi joukkoihinsa energia-alan yritysten kehittämiskuvioissa kunnostautuneen Jorma Laukkasen. Tietokoura on toiminut kymmenen vuotta Lappeenrannassa. Ohjelmistotuotteita tarjoavan yrityksen kehitys on ollut vakaan rauhallista, mutta nyt on Kopran mukaan aika kasvaa ja kehittyä palveluntuottajana erityisesti energiatoimialalla. Tähän tarvitsemme alan osaamista, ja Laukkasella sitä on. Hänellä on myös hyvä tuntuma alan markkinoista ja yritysten liiketoiminnan kehittämisestä, Kopra perustelee valintaansa.

Laukkanen luotsasi ja rakensi neljän vuoden ajan The Switchiä Lappeenrannassa ja oli aikanaan yksi Komartekin keskeisistä kehittäjistä. Laukkanen jätti vuosi sitten The Switchin. Sapattivapaallaan hän on ollut Tuulisaimaa Oy:n osakkaana ja hallituksen jäsenenä vahvasti mukana yhtiön Muukon tuulivoimapuiston projektitöissä. Nyt oli sopiva aika ottaa uusi haaste vastaan. Tietokouralla oli mielenkiintoista työtä tarjolla, yritysten kehittämiskuvioista innostunut Laukkanen kertoo. Tietokoura on Laukkaselle tuttu jo ennestään asiakkuuksien kautta. Hän pitää yritystä sopivan kokoisena ja henkilöstöä osaavana tulevalle kehittämistyölle. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet hakea tuntuvaa kasvua energia-alaa palvelevien tietojärjestelmien kehitystyöstä, sillä toimiala on voimakkaassa muutostilassa.

Kopra jatkaa edelleen yrityksen toimitusjohtajana ja johtajaksi nimitetty Laukkanen ryhtyy rakentamaan uutta toimintastrategiaa ja siihen sopivia uusia palveluita. Tietokoura ryhtyi kehittämään vuonna 2007 sähkö- ja energiayhtiöille asiantuntijaohjelmistoja, joista on tullut yrityksen päätuote, jonka tuotekehitykseen on satsattu paljon. Tietokouran PriceGen ohjelmistolla energiayritys voi tehostaa tarjouslaskentaa ja sähkösalkun hallintaa. Energiayhtiön asiakas puolestaan näkee oman sähkösalkkunsa tilan sekä ennusteet web-selaimellaan.

Nykyiset tuotteet ovat kivijalka edelleen. Sen päälle Kopra ja Laukkanen haluavat rakentaa tulevaa toimintaa, jonka pääfokus on energiasektorilla. Rakennamme uutta strategiaamme ja tutkimme mahdollisuuksia pitkäjänteisesti. Sähköpörssien vapautuminen ja koko energia-alan murros luovat tietojärjestelmille niin paljon uusia tarpeita, että se tarjoaa meille mahdollisuuksia toimia kotimaan ohella myös vientimarkkinoilla, Laukkanen arvioi kasvumahdollisuuksia. Tähän liittyvä rakennustyö kiinnostaa, ja toivottavasti siitä tulee menestystarina.