Lämmöntoimittajan vastuu kasvaa – Kuopion Energia Oy löysi ratkaisun Tietokouralta

4.12.2018 | Asiakkaat

Energiateollisuus ry teki viime vuonna suosituksen T1/2017 kaukolämmön yleisistä sopimusehdoista. Uudistukseen vaikuttivat kaukolämmön myyjiltä, asiakkailta sekä viranomaisilta saatu palaute sopimusehtojen päivittämistarpeesta. Uusissa sopimusehdoissa on mainittu mm. lämmönmyyjän velvollisuus ilmoittaa asiakkailleen suunnitelluista katkoista, esimerkiksi laitehuollon yhteydessä. Tietokouran Enerity™ Asiakasviestit -ratkaisulla kaukolämpöyhtiö voi helposti viestiä näistä asiakkailleen. Se on Suomen suosituin ratkaisu, jota käyttävät jo useat sähköverkko- ja  lämpöyhtiöt Suomessa.

 

Merkittävä parannus asiakastyytyväisyyteen 

“Olemme käyttäneet Enerity™ Asiakasviestit -ratkaisua Kuopion Energia Oy:llä jo yli 2 vuotta”, kertoo Kuopion Energia Oy:n kaukolämpöjohtaja Reima Lassila. ”Ratkaisun avulla viestintämme asiakkaiden suuntaan on tehostunut ja parantunut. Sillä on ollut myös merkittävä positiivinen vaikutus asiakastyytyväisyyteemme. Matkapuhelin- ja sähköpostiperusteinen viestintä ei ole aikaan tai paikkaan sidottua, minkä lisäksi pystymme kohdentamaan sen tietyille asiakkaille, esimerkiksi tiedottamaan tietyn alueen kiinteistöihin suunnitelluista lämmönkeskeytyksistä ja muista kiinteistöihin liittyvistä tapahtumista, kuten mittarinvaihdoista. Oleellista on myös se, että asiakkaamme ovat kattavasti liittyneet viestipalvelujen käyttäjiksi. Ratkaisu oli meille oikea valinta, sillä asiakkaidemme tyytyväisyys on toimintamme kulmakivi. Lisäksi täytämme sen avulla Energiateollisuus ry:n suositukset.”

 

Reima Lassila

Suomen suosituin ratkaisu 

Enerity™ Asiakasviestit on paljon muutakin kuin häiriöviestintää. Enerity™ Asiakasviestit on parhaimmillaan loistavaa sekä nopeaa asiakaspalvelua, joka parantaa asiakastyytyväisyyttä ja lisää asiakasuskollisuutta. Voit lähettää viestejä milloin vain ja mistä tahansa. Jopa suuret asiakasryhmät saavat heitä kiinnostavia ja koskevia tietoja helposti sekä vaivattomasti. Tarvitset vain nettiyhteyden – etkä edes sitä, jos viestit asetetaan lähtemään automaattisesti.

Energiayhtiöiden tarpeisiin kehitetty Enerity™ Asiakasviestit -ratkaisu on käytössä yli 50 yhtiössä Suomessa. Ratkaisu integroidaan yhtiön taustajärjestelmiin kuten asiakastieto- ja verkonhallintajärjestelmiin. Tällöin palveluketju saadaan automatisoitua ja manuaalista työtä viestien välittämiseen ei tarvita. Asiakasviestiratkaisua voidaan käyttää laajamittaisesti asiakkaan yhtiön väliseen kommunikaation. Asiakasviesteillä voidaan tehostaa viestintää esimerkiksi ilmoittamalla etukäteen suunnitelluista huoltotoimenpiteistä. Laajat rajapintatoiminnallisuudet mahdollistavat esimerkiksi häiriöistä tai suunnitelluista katkoista, kuten kaukolämpö-, sähkö- tai vesimittarin vaihdosta tiedottamisen asiakkaalle.