Kaukolämpö

Enerity™-tuoteperheestä löydät ratkaisut kaukolämmön asiakaspalvelun ja viestinnän tarpeisiin. Saat käyttöösi loppuasiakkaiden kiittelemän ratkaisun, millä parannat asiakastyytyväisyyttä, lisäät vuorovaikutusta yhtiösi ja asiakkaidesi välillä sekä erotut kilpailijoistasi tarjoamalla lisäarvoa tuottavia palveluita.

Enerity™-tuotteiden avulla asiakkaasi pysyvät ajan tasalla kotiensa kaukolämmön kulutuksesta ja kustannuksesta sekä näkevät kulutuksensa trendin ja vertailun vastaavanlaisiin kohteisiin. Samalla tuet energiatehokkuuden kehittymistä. Lisäksi voit tiedottaa asiakkaitasi jakelukeskeytyksiin liittyvissä asioissa.

Enerity™-tuotteilla asiakastietoa voidaan hyödyntää ja jalostaa edelleen liiketoiminnan tarpeisiin.


Myös muuhun asiakaspalveluun ja -viestintään löydät valmiita ratkaisuja Enerity™-tuoteperheestä.

Tuotteet

Asiointipalvelut

Yhtiön asiakaspalvelun tueksi voit hyödyntää verkossa tapahtuvaa asiointia. Sähköiset asiointipalvelut palvelevat asiakkaitanne 24/7. Myös lämmönjakeluun liittyvässä tiedottamisessa paras kumppaninne on Enerity Solutions.


Lue lisää +

Tekstiviestipalvelut

Enerity™ Asiakasviestit on tuotteistettu ratkaisu kaukolämpöyhtiön asiakasviestintään. Sitä käytetään tiedottamiseen lämmönsiirtoon liittyvistä asioista, esimerkiksi suunnitelluista katkoista. Asiakkaamme ovat kokeneet tuotteen erinomaiseksi viestintätavaksi, mikä vapauttaa asiakaspalvelun aikaa ja vähentää turhien yhteydenottojen määrää. Ratkaisun avulla tuet yhtiön muuta viestintää ja lisäät asiakastyytyväisyyttä.


Lue lisää +

Asiakkuudenhallinta

Enerity™-tuotteilla asiakastietoa voidaan hyödyntää ja jalostaa edelleen liiketoiminnan tarpeisiin.


Lue lisää +