PKS Sähkönsiirto Oy suosittelee Tietokouraa: ”Odotukset ovat ylittyneet!”

4.9.2018 | Asiakkaat, Enerity Solutions, Sähköverkko

PKS Sähkönsiirto Oy tuli keväällä viidentenä yrityksenä mukaan Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun kehitysryhmään. Aiempaa kokemusta Tietokourasta ei ollut ja tieto energia-alan ohjelmistoyrityksestä oli varsin vähäistä. Nyt yhteistä taivalta on kuljettu puoli vuotta ja palvelupäällikkö Raimo Toivanen suosittelee vilpittömästi Tietokouraa muille energiayhtiöille: ”Tietokouralla on loistava tietotaito niin energia- kuin ohjelmistoalasta. Tekemisestä kuvastuu aito halu kehittää yhdessä laadukasta ja toimivaa ratkaisua vastaamaan asiakkaiden nykyisiä sekä tulevia tarpeita. Toiminta on napakkaa ja ratkaisukeskeistä, mutta samalla joustavaa ja ketterää – toisin kuin monessa ohjelmistotalossa.”

Odotukset korkealla

PKS Sähkönsiirto Oy:n odotukset ovat korkealla Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun suhteen: ”Ratkaisu mahdollistaa hinnoittelurakenteen muutosten nopeamman sekä luotettavamman simuloinnin ja vaikutusten arvioinnin liiketoimintaan, kuten yhtiön rahavirtoihin ja kohtuulliseen tuottoon. Lisäksi se helpottaa asiakasvaikutusten ennakointia siten, että erilaisista vaihtoehdoista pystyy valitsemaan parhaiten toimivan ratkaisun – niin meidän kuin asiakkaan näkökulmasta.”

Kehitysprojektista monia hyötyjä

Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun hinnoittelu ja liiketoiminnan seuranta on otettu tuotantokäyttöön PKS Sähkönsiirto Oy:n lisäksi kehitysryhmään kuuluneissa muissa sähköverkkoyhtiöissä: Keravan Energia Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Järvi-Suomen Energia Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy:ssä. ”Olemme olleet todella tyytyväisiä, että lähdimme mukaan kehitysprojektiin”, kertoo Raimo Toivanen PKS Sähkönsiirto Oy:stä. ”Projektista on ollut hyötyä monella tavalla ja tuleva tehotariffi sekä sen käyttöönotto on herättänyt kehitysryhmässä hyviä keskusteluja, mistä olemme saaneet tärkeää lisäosaamista. Lisäksi kehitysryhmä on mahdollistanut meille pääsyn kehittämään ratkaisua ja vaikuttamaan sen sisältöön.”

Enerity™ Sähköverkko

Enerity™ Sähköverkko on vakioitu, kustannustehokas ratkaisu, jolla yhtiö optimoi liiketoiminnan tuoton toteutumisen ohjelmallisella nykyisten ja uusien tariffien suunnittelulla. Tuotekehityksessä on otettu huomioon myös tehotuotteiden hinnoittelu sekä yhteensopivuus tulevaisuuden Datahubin kanssa. Ohjelmisto sisältää integraatiot asiakas- ja mittaustietojärjestelmiin, jotka liitetään käyttöönoton yhteydessä asiakasyhtiön tietojärjestelmiin. Tuotantokäyttöönoton taustalla on vuodenmittainen kehitystyö ja ratkaisua kehitetään edelleen tulevaisuuden tarpeet huomioiden. ”Odotamme Tietokouralta, että nykyisenkaltainen ote säilyy kehittämisessä ja yhteistyössä. Ratkaisulta odotamme, että se kehittyy jatkuvasti sähköverkkoyhtiöiden tarpeiden mukaisesti, vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeita”, Raimo Toivanen kertoo odotuksistaan.

 

Raimo Toivanen
Palvelupäällikkö Raimo Toivanen