BLOGTehokkuutta hinnastojen käsittelyyn

7.3.2019 | Blogi, Sähkönmyynti

Ohjelmistosuunnittelija Ville Lavikka on kuulunut hienoon tiimiimme jo vuodesta 2007. Vuosien varrella Ville on ehtinyt olla monessa mukana ja asiantuntijamme kädenjälki näkyy esimerkiksi kaikille EnerityTM Sähkökauppa -asiakkaillemme Tarjousten laskentamalleissa. Lue alta Villen ajatuksia ratkaisusta ja kuinka ratkaisu tuo tehokkuutta sähkönmyyntiyhtiöiden hinnastojen käsittelyyn.

Tehokkuutta hinnastojen käsittelyyn

Enerity™ Sähkökaupan moduuli Tarjousten laskenta on käytössä kaikilla asiakkaillamme. Keväällä 2018 kehitysryhmän aloitteesta aiemmin hyväksi havaittua toiminnallisuutta laajennettiin erityisellä Hinnastolaskenta-moduulilla. Moduulin kehityksessä on kiinnitetty huomiota erityisesti hinnastojen päivittämisen ja hinnastosopimusten muodostamisen sujuvuuteen.

Uusi ominaisuus tehostaa hinnastojen käsittelyä ja vähentää käsityötä, mutta parhaimmillaan se on yhdistettynä Enerity™ Sähkökaupan muihin moduuleihin ja tuotteisiin. Käyttöpaikkarajapinnalla saadaan hinnastoasiakkaiden käyttöpaikat salkuille ja EDM-rajapinta tuo kulutustoteumat kyseisille käyttöpaikoille, molemmat automaattisesti. Näistä ja hinnastolaskennassa syötetyistä tiedoista muodostuu hinnastoille myyntiennuste euroina ja MWh:na. Se on tietysti arvokasta tietoa itsessään, mutta näkyy suoraan myös position hallinnassa, jossa nähdään avoin positio hinnastojen osalta ja voidaan suunnitella ja toteuttaa tarvittavat suojaustoimenpiteet.

Enerity™ Sähkökaupan kypsyys tuotteena näkyy mielestäni siinä, että yksittäinen, uusi moduuli on aina arvokkaampi ja hyödyllisempi osana ratkaisun kokonaisuutta. Arvokkaampi kuin esimerkiksi pelkkä omaisuuslista tai käytetty työmäärä, koska uuden ja olemassa olevan keskinäinen synergia tuo enemmän lisäarvoa kuin uusi moduuli yksinään.

 

Ville Lavikka
Ohjelmistosuunnittelija Ville Lavikka