Tietokoura hakee kasvua pohjoismaisilta markkinoilta – Tieto ja Tietokoura ovat solmineet allianssisopimuksen

24.11.2016 | Enerity Solutions

Tieto ja Tietokoura vahvistavat kumppanuuttaan – tuloksena kattava tietojärjestelmäratkaisu sähkönmyyntiyhtiöille

Tiedon Energia-toimiala ja Tietokoura ovat solmineet allianssisopimuksen. Kumppanuus vahvistaa osapuolten energiatoimialan ratkaisujen palveluvalikoimaa. Yhteistyön tulos on kaikki sähkönmyyntiyhtiöiden keskeiset prosessit kattava tietojärjestelmäratkaisu.

Tietokouran tuotesalkunhallinnan tuotteet ja osaaminen sekä B2B-prosessit on yhdistetty Tiedon sähkönmyyntiyhtiöille suunnattuun palveluvalikoimaan. Tuotevalikoimien yhdistyminen mahdollistaa sähkönmyyntiyhtiöille monipuoliset liiketoiminnan suunnittelu- ja hallintatyökalut, jotka parantavat kilpailukykyä ja tehokkuutta.

Älykkäiden sähkömittareiden kehitys Suomessa ja Ruotsissa ja sen myötä mittareiden etäluenta, tuntihinnoittelu ja järjestelmään liittyvät tuotteet ovat aiheuttaneet sähkönmyyjille haasteita löytää ratkaisut hinnoitteluun, salkunhallintaan ja riskienhallintaan sekä uusia palveluja B2B-asiakkaille ja keinoja kaiken tämän automatisointiin.

”Tietokoura on saavuttanut markkinajohtajan aseman Suomessa, ja nyt on aika laajentaa toimintaa uusille markkinoille. Tiedolla on vahva asema pohjoismaisilla sähkönmyyntiyhtiöiden markkinoilla, joten yhteistyö auttaa meitä tarjoamaan pohjoismaisille sähkönmyyntiyhtiöille huipputason osaamista, tuotteita ja palveluja”, sanoo Tietokouran toimitusjohtaja Jorma Laukkanen.

Tieto ja Tietokoura ovat markkinajohtajia toimialoillaan. Tietokouralla on Suomessa 15 sähkönmyyntialan asiakasta, jotka yhteenlaskettuna myyvät sähköä noin 17 terawattituntia vuodessa. Tämä on yli 40 prosenttia kaikesta sähkönmyyjien Suomessa myymästä sähköstä.

”Tieto on pohjoismaisille energiayhtiöille suunniteltujen tietojärjestelmäpalveluiden edelläkävijä ja haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat halutessaan myös tarvitsemansa huippulaadukkaat lisäpalvelut. Kumppanuus Tietokouran kanssa täyttää vaativimmatkin asiakastarpeet ja auttaa asiakkaitamme menestymään”, sanoo Tiedon Energia-toimialan sähkönmyyntiyhtiöiden palveluiden johtaja Mikko Räsänen.

Tiedon Energia-toimiala palvelee pohjoismaisia sähkönmyynti ja -jakeluyhtiöitä. Tieto toimittaa sähkönmyyntiyhtiöille asiakashallinta- ja laskutusratkaisuja. Asiakkaillamme on yhteensä 5,4 miljoonaa sähkönkäyttöpaikkaa joista yli kolmanneksen tietoja hallitaan Tiedon ratkaisulla.

Lisätietoja:

Tietokoura
Jorma Laukkanen, toimitusjohtaja, Tietokoura
jorma.laukkanen(@)tietokoura.com, +358 45 120 6742

Tieto
Mikko Räsänen, johtaja, sähkönmyyntiyhtiöiden palvelut, Energia-toimiala, Tieto.
mikko.rasanen(@)tieto.com, +358 40 657 4430

Tietokoura on markkinajohtaja suomalaisen sähkönmyynnin tuotesalkunhallinnassa sekä energia- ja vesiyhtiöiden asiakasviestinnän ratkaisuissa ja tukipalveluissa. Yhtiö tarjoaa energiatoimialan tarpeisiin räätälöityjä tuotelähtöisiä ratkaisuja ja projektikohtaisia toteutuksia. Tietokoura on monen tunnetun energia- ja vesiyhtiön yhteistyökumppani.

Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet.