Tietokoura sai joukkoonsa uuden diplomi-insinöörin

12.12.2018 | Enerity Solutions, Sähköverkko

Puoli vuotta diplomityötä Tietokouralle tehnyt Jaakko Timonen valmistui Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta diplomi-insinööriksi. Onnittelut Jaakolle! Työt yrityksessä jatkuvat edelleen ja Jaakko odottaa innolla tulevia haasteita. Lue alta lisää Jaakon opiskelu- ja työurasta.

Tietokoura erottui edukseen

Sain ensikosketukseni Tietokouraan Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla järjestetyillä työmessuilla. Olin etukäteen perehtynyt tapahtuman nettisivuilla osallistuviin firmoihin ja minua mahdollisesti kiinnostaviin työnantajiin. Ensisijaisesti hain diplomityöpaikkaa, jossa pääsisin näyttämään kynteni ja ajatuksissa oli myös pitempiaikainen työsuhde. Tietokoura erottui edukseen, sillä uskoin pääseväni yhdistämään energiatekniikan koulutustani ja mielenkiintoani tietotekniikkaan.

Diplomityöstä

Hetken päästä pääsin kuin pääsinkin aloittamaan diplomityöni. Aiheeksi valikoitui kaukolämmön kysyntäjousto. Diplomityötä tehdessäni pääsin vihdoin hyödyntämään yliopistossa oppimiani asioita oikean ja konkreettisen ongelman selvittämiseen. Pääsin myös haastattelemaan useita alan ammattilaisia ja oppimaan itsenäistä tekemistä ja projektin johtamista. Työtä tehdessäni olen saanut paljon vastuuta ja vapaat kädet toteuttaa työ parhaaksi näkemälläni tavalla. Tietokoura on tarjonnut tähän mahtavat puitteet.

Diplomityön tekeminen on pitkä ja haasteellinen prosessi. Työhön kuuluu paljon ylä- ja alamäkiä. Välillä tuntuu, että hallitsee jo koko aiheen ja työ ikään kuin kirjottaa itsensä. Seuraavana päivänä taas törmääkin uuteen ongelmaan ja työn jatkaminen tuntuu mahdottomalta. Näissä ylä- ja alamäissä parasta on ollut niiden jakaminen työkavereiden kanssa. Hyvässä työilmapiirissä on helppoa kertoa omista onnistumisistaan ja ongelmistaan. Onnistumisia voi iloita yhdessä ja ongelmiin saa uutta perspektiiviä ja ymmärrystä. Onnistumisia työssä tulikin, sillä työ sai kiitettävän arvosanan.

Valmistuminen ja työuran kehitys

Nyt olen virallisesti saanut opintoni päätökseen. Valmistuin energiatekniikan diplomi-insinööriksi 30.11.2018. Tätä varten on viitisen vuotta työskennelty. Oikeastaan nyt se todellinen oppiminen ja työskentely vasta alkaa. Jatkossa toimin sovellusasiantuntijana, ensisijaisesti Enerity™ Sähköverkko -ratkaisussa. Perehtymistä ja töitä näiden asioiden parissa riittää. Onneksi diplomityön aikana olen löytänyt paikkani hyvästä tiimistä ja työympäristöstä minua kiinnostavalta alalta. Tästä on hyvät lähtökohdat ponnistaa tulevaa kohti.

 

Jaakko Timonen

 Sovellusasiantuntija Jaakko Timonen