BLOGTietokouralle uusi diplomi-insinööri

8.1.2019 | Blogi, Enerity Solutions

Tietokouralla kolme vuotta työskennellyt Joni Suomalainen valmistui diplomi-insinööriksi Lappeenrannan–Lahden teknilliseltä yliopistolta 31.12.2018. Paljon onnea Jonille! Alta voit lukea lisää Jonin opiskelu- ja työurasta.

Työharjoitteluun Tietokouralle

Työurani Tietokouralla alkoi, kun ryhdyin etsimään keväällä 2016 uutta kesätyöpaikkaa. Tällöin tarkoituksenani oli päästä suorittamaan tekniikan kandidaattiin vaadittavaa työharjoittelua, jotta pääsisin valmistumaan ja jatkamaan opintojani diplomivaiheeseen. Tietokourasta olin kuullut Lappeenrannan–Lahden teknillisellä yliopistolla järjestetyillä työmessuilla samaisena vuotena. Kiinnostuneena laitoin työhakemusta vetämään ja tässä sitä ollaan samalla tiellä 3 vuotta myöhemmin.

Töitä opiskelujen ohella

Tietokoura mahdollisti minulle opiskelun töiden ohella, jonka kautta pääsin myös tekemään diplomityön Tietokouralle. Diplomityöni aiheena oli tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä ja sen käyttöönoton analysointi, minkä sain päätökseen keväällä 2018. Toimenkuvani on kehittynyt ohjelmistosuunnittelijasta yrityksen tietoturvapäälliköksi, missä tehtäväni on vastata yrityksen tietoturvaan sekä -suojaan liittyvissä asioissa. Näiden työtehtävien lisäksi olen päässyt toteuttamaan itseäni monien projektien parissa.

Tietokouralla on todella hyvä ja osaava työporukka, joiden kanssa on rentoa ja mukavaa tehdä töitä. Tämän kolmen vuoden aikana en ole kohdannut vielä yhtään samanlaista työpäivää, mistä syystä töihin lähtökään ei ole potuttanut vielä kertaakaan. Voisin jopa sanoa, että joskus tämä on tuntunut toiselta kodilta. Lisäksi mukavuuteen on vaikuttanut työaikojen joustavuus varsinkin opiskelujeni aikana, koska tällöin jouduin ravaamaan viikoittain useaan kertaan yliopistolla.

Innolla kohti uusia haasteita

Valmistuin viime vuoden lopussa diplomi-insinööriksi. Koko urakkaan meni yhteensä viisi ja puoli vuotta. Olen tyytyväinen lopputulokseeni, vaikka alkuun vähän mietitytti, kuinka rasittavaa töiden ja opiskelujen yhdistäminen tulee olemaan. Tämä on onneksi mahdollistanut myös sen, että olen pystynyt yhdistämään yliopistolla oppimaani käytännön toimiin. Työni tulevat jatkumaan normaaliin tapaan hyvässä tiimissä Tietokouralla. Nyt vain uudella innolla kohti uusia tulevia haasteita!

Joni Suomalainen

Tietoturvapäällikkö Joni Suomalainen