BLOGToimitusjohtajan alkumetrit

5.9.2019 | Blogi, Enerity Solutions

Uusia ihmisiä

Aloitin Enerity Solutions Oy:n toimitusjohtajana kesällä. Ensimmäisen työpäivän aamuna tapasin heti lähes kaikki 18 enerityläistä kerralla. Joukossa oli uusia nimiä, mutta myös muutama tuttu matkan varrelta. Ensivaikutelma oli iloinen, reipas ja nuorekas, sekä erittäin motivoitunut ja kouluttautunut. Oletteko kuulleet IT-talosta, jonka tekijöistä yli 80 % on sertifioituja sähkökauppiaita?

Hyvät Asiakkaamme

Olen jo ensimmäisten viikkojen aikana päässyt tapaamaan osan Asiakkaistamme. Kierros on toki kesken ja jatkuu pitkälle syksyyn. Positiivinen syy tähän on iso markkinaosuutemme energia-toimialalla. Monelle toimitamme jo laajasti palveluja ja lähes kaikille jotain, tavoitteena tulevina vuosina toimittaa lisää heillekin. Vastaanotto asiakaskunnassa on ollut lämmin ja tervetullut. Selittävänä tekijänä on osaltaan ehkä se, että tunnemme henkilökohtaisesti toisemme vanhastaan muista kuvioista.  Varmasti suurempana tekijänä on korkea asiakastyytyväisyytemme: NPS:mme on kaikkien tuotteidemme ja palveluidemme osalta tällä hetkellä yli 50. Tästä iso kiitos Asiakkaille ja meidän tekijöille yhteisestä työpanoksesta ja paneutumisesta. Kiitos.

Tuttuja asioita

Enerity Solutions erikoistuu energia-alan ratkaisuihin, keihäänkärkinä EnerityTM Sähkökauppa ja EnerityTM Sähköverkko. Molemmat ovat kiistattomia markkinajohtajia Suomessa ja edelleen on kasvua näköpiirissä. Tuotepäällikkömme esittäessä minulle Sähkökauppa-ratkaisua ensimmäisinä päivinä, mieleeni tuli hyviä muistoja urani varhaisemmista vaiheista sähköyhtiössä. Siellä tuli kehitettyä B2C-myynnin tueksi Excel-hinnoittelutyökalu, joka myös hyödynsi sähkön finanssituotteiden hintoja, asiakkaiden vuosiennusteita ja profiilia avoimen position hinnoittelemiseksi. Tuohon Excel-työkaluun verrattuna Enerity™ Sähkökauppa-ratkaisu on ylivertainen, oikea kaupallinen tuote, jota käyttää tällä hetkellä yli 20 Suomalaista sähkönmyyjää ja jonka kautta toimitetaan vuodessa yli 20 TWh sähköä.

Tulevaisuuden mahdollisuudet

Johtoryhmän ja yhtiön hallituksen kanssa on käynnistetty strategiatyö. Minulle on alusta lähtien ollut selvää, että strategiatyöhön osallistuu koko henkilöstö. Olisihan tuhlausta olla hyödyntämättä sitä potentiaalia, joka porukastamme huokuu. Työ lähti käytännön tasolla käyntiin elokuun lopulla, jolloin lanseerasimme henkilöstölle kyselyn. Tavoitteena on, että jokainen pääsee kertomaan oman näkemyksensä siitä, millä tavalla parhaiten pystymme auttamaan asiakkaitamme menestymään ja mihin suuntaan meidän pitää jatkossa kulkea. Kyselyn tuloksia hyödynnetään strategian kiteyttämisessä. Lisäksi niistä koostetaan syksyn työpajoissa osa-alueet, joissa meidän pitää eniten kehittyä vuonna 2020. Näin pääsemme askeleen lähemmäksi tulevaisuuden visiotamme.

 

Jarmo

Toimitusjohtaja Jarmo Roiha