Uusia Viestipalvelu–asiakkaita

4.10.2012 | Sähköverkko

Tietokouran Viestipalvelu on saanut kesän ja syksyn 2012 aikana runsaasti uusia asiakkaita. Asia on ajankohtainen: energia- ja vesiyhtiöt ovat tehostaneet asiakasviestintää mm. jakelukeskeytysten sekä viankorjausten edistymisten tiedottamisessa.

Tietokouran Viestipalvelu on energia- ja vesiyhtiöiden suosituin tiedotusratkaisu. Viestipalvelussa on valmiita liittymiä toimialan eri ohjelmistoihin. Liittymien avulla voidaan yhdistää palvelu esim. käytöntukijärjestelmään tai tuoda Viestipalveluun käyttöpaikat ja asiakkuudet, ja Viestipalvelu lähettää näiden kohteiden yhteystietojen perusteella viestit perille nopeasti.

Viestipalvelu on otettavissa tehokkaasti käyttöön; palvelu ei edellytä laite- tai ohjelmistoasennuksia asiakkaan ympäristöön. Palvelun käyttöönotto on tuotteistettu, ja viestejä voi lähettää jo seuraavana päivänä palvelun tilauksesta. Viestipalveluun saa runsaasti lisäpalveluita, esimerkiksi tekstiviestillä palveluun rekisteröinnin, konsernikäsittelyn yms.

Tällä hetkellä palvelua käyttää toistakymmentä vesi-, sähkö-, lämpö- ja kaasuyhtiöitä. Uusimmat asiakkaat ovat Vakka-Suomen Voima Oy ja Rauman Energia Oy, joissa palvelu integroituu käytöntukijärjestelmään.