Vantaan Energia Oy:lle PriceGen käyttöön

26.6.2014 | Sähkönmyynti

Vantaan Energia Oy on hankkinut PriceGenin sähkön tarjouslaskentaan, salkunhallintaan ja myynnin suojauksiin. Käyttöönottoprojekti alkoi helmikuussa, ja ensimmäiset tarjoukset asiakkaille on jo tehty.

”Valitsimme PriceGenin, koska kyseisen tuotteen avulla pääsemme entistä paremmin kiinni asiakaskohtaiseen kannattavuuteen ja tätä kautta pystymme nopeimmin kehittämään sähkönmyynnin kannattavuutta. Samalla pystymme tehostamaan omaa toimintamme mm. integraatioita hyödyntämällä. Valinnassamme arvostimme myös sitä, että kyseessä on valmis tuote, jolla on hyvät referenssit ja joka saatiin joustavasti sopeutettua yhtiökohtaisiin tarpeisiimme. Yhteistyö Tietokouran kanssa on ollut erittäin sujuvaa. Tietokouran syvällisestä energia-alan asiantuntemuksesta on ollut erittäin paljon hyötyä projektissa ja lopputuloksessa”, kiittelee Vantaan Energia Oy:n myyntiryhmän päällikkö Ari Lehtinen.

”Sähkökauppa on liiketoimintaa, jossa hyvän tuloksen tekeminen on haastavaa mutta riskien toteutuessa isojen tappioiden tekeminen on helppoa. Me Vantaan Energialla haluamme huolehtia sähkökaupan riskienhallinnasta ja asiakaskannattavuudesta mahdollisimman hyvin – PriceGen auttaa meitä tässä työssä merkittävästi. PriceGenissä pystymme huolehtimaan eri tyyppisten sopimusten hinnoittelusta, hallinnoinnista ja kannattavuuden seurannasta. Voimme PriceGenin avulla tarjota asiakkaillemme hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja aiempaa monipuolisempia sähkötuotteita – asiakaslähtöisesti”, jatkaa Ari.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Vantaan Energian asiakkaaksemme”, iloitsee myyntipäällikkö Markus Helvasto Tietokouralta. ”Uskon, että tulevaisuudessa energiayhtiöillä on nykyistä enemmän tarjolla uudentyyppisiä sähkötuotteita. Hinnoittelu ja sen läpinäkyvyys asiakkaille sekä hintojen vienti laskutukseen voidaan automatisoida, jolloin energiayhtiö saa todellista kilpailuetua markkinoilla. Vastaavasti energiayhtiöiden asiakkaat saavat mahdollisimman kilpailukykyisesti hinnoiteltuja tuotteita, ja samalla voidaan valmistautua energiatehokkuuden parantamiseen mm. kysynnän hintajoustolla”, Markus jatkaa.

Vantaan Energia Oy on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä, menestyvä ja taloudellisesti kannattava energiakonserni. Yhtiön omistavat Vantaan (60 %) ja Helsingin (40 %) kaupungit. Vantaan Energia Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli 379 000 000 euroa ja liikevoitto 37 800 000 euroa. Sähkönmyyntiä oli 4 589 GWh. Vantaan Energian toimintaa leimaa ympäristövastuullisuus ja asiakaskeskeisyys.