Asiakkaitamme

Olemme toteuttaneet satoja asiakaskohtaisia ohjelmistoprojekteja ja tuotteiden käyttöönottoja. Tuotamme asiakkaalle aidosti hyödyllisiä ja korkealaatuisia palveluita. Lue, miten asiakkaamme ovat hyötyneet yhteistyöstä.

Lappeenrannan Energia

Lappeenrannan Energia hyödyntää Enerity™ Asiointipalveluja kaikkien toimialojensa asiakasviestinnässä

Lappeenrannan Energia hyödyntää Enerity™ Asiointipalveluja asiakasviestinnässään kaikilla toimialoillaan eli niin kaukolämmön, maakaasun, veden kuin sähkönkin asiakasviestintätarpeissa.

Ensin Lappeenrannan Energialla oli Enerity™ Asiointipalvelut usean vuoden ajan käytössä vesihuollossa, minkä jälkeen tuote laajennettiin myös kaukolämmön ja maakaasun viestintään. ”Enerity Solutions Oy:n toimittama Enerity™ Asiointipalvelut on toiminut erinomaisesti, ja kokemuksemme vesihuollon häiriötiedottamisessa ovat olleet niin myönteisiä, että päätimme laajentaa palvelua myös kaukolämmön ja maakaasun asiakasviestintään”, totesi tiedottaja Kirsi Kesseli Lappeenrannan Energialta. Nyt Lappeenrannan Energia on laajentanut palvelun käytön myös sähkötoimialalle.

Fortum Power and Heat Oy

Fortum Power and Heat Oy palvelee aktiivisesti asiakkaitaan Enerity™ Asiointipalveluiden raportointiratkaisulla

Enerity Solutions on toteuttanut Fortum Power and Heatille uuden, innovatiivisen palvelun, jossa perinteistä netti- tai paperiraportointia on jalostettu huomattavasti asiakasystävällisemmäksi. Fortum voitti kyseisellä Enerity Solutions Oy:n asiakasraportointiratkaisulla Energiateollisuuden Vuoden asiakasteko –palkinnon syksyn 2014 Kaukolämpöpäivillä.

Uuden sukupolven asiakasraportoinnin juuret juontavat vuoteen 2013, jolloin Enerity Solutions oli omatoimisesti ideoinut uuden sukupolven raportointiratkaisuja. Ajatus lanseerattiin suuremman yleisön tietoisuuteen Energiateollisuuden tapahtumassa. Tapahtuman jälkeen Fortumin tuotepäällikkö Jaakko Luhtala kertoi, että he olivat miettineet samoja perinteisten raportointiratkaisujen ongelmia sekä samankaltaisia ratkaisuja.

Aktiivisella raportoinnilla siirrytään asiakaspalvelussa uudelle tasolle: asiakkaan ei tarvitse muistella tunnuksiaan eikä kirjautua erilaisiin palveluihin, koska raportit tuotetaan automaattisesti asiakkaan toivomaan kanavaan, esim. sähköpostiin, tekstiviestiin tai sosiaaliseen mediaan. Raportti tuotetaan ja lähetetään määrävälein tai asiakkaan asettaman hälytysrajan rikkouduttua. Automaattisesti lähetettävässä raportissa on kooste kiinnostavista ja oleellisimmista asioista, jolloin asiakas näkee yhdellä silmäyksellä, onko kaikki kunnossa vai ei. Lisätietoja saadakseen asiakas voi koosteessa olevasta linkistä porautua tarkastelemaan tietojaan yksityiskohtaisemmin energiayhtiön online- tai raportointipalveluun.

Aktiivisen raportoinnin käyttöönottoprojekti sujui Fortumin mukaan hyvin, ja palautetta on saatu jo loppuasiakkailtakin. ”Projekti meni mielestäni kaikin puolin loistavasti ja mikä parasta, olemme saaneet jo muutamia asiakaskommentteja, ja he ovat olleet erittäin tyytyväisiä, jopa innoissaan uudesta raportista”, toteaa asiakkuuspäällikkö Anne Salonen Fortum Power and Heatistä.

Vantaan Energia Oy

Vantaan Energia Oy:lle Enerity™ Sähkökauppa käyttöön

Vantaan Energia Oy käyttää Enerity™ Sähkökaupan tuotteita sähkön tarjouslaskentaan, salkunhallintaan ja myynnin suojauksiin. ”Valitsimme Enerity™ Sähkökaupan, koska kyseisen ratkaisun avulla pääsemme entistä paremmin kiinni asiakaskohtaiseen kannattavuuteen ja tätä kautta pystymme nopeimmin kehittämään sähkönmyynnin kannattavuutta. Samalla pystymme tehostamaan omaa toimintamme mm. integraatioita hyödyntämällä. Valinnassamme arvostimme myös sitä, että kyseessä on valmiit tuotteet, joilla on hyvät referenssit ja joita saatiin joustavasti sopeutettua yhtiökohtaisiin tarpeisiimme”, perustelee Vantaan Energia Oy:n myyntiryhmän päällikkö Ari Lehtinen.

”Yhteistyö Enerity Solutions Oy:n kanssa on ollut erittäin sujuvaa. Yhtiön syvällisestä energia-alan asiantuntemuksesta on ollut erittäin paljon hyötyä projektissa ja lopputuloksessa”, kiittelee Ari.

”Sähkökauppa on liiketoimintaa, jossa hyvän tuloksen tekeminen on haastavaa mutta riskien toteutuessa isojen tappioiden tekeminen on helppoa. Me Vantaan Energialla haluamme huolehtia sähkökaupan riskienhallinnasta ja asiakaskannattavuudesta mahdollisimman hyvin – Tietokouran tuotteet auttavat meitä tässä työssä merkittävästi. Enerity™ Sähkökaupan avulla pystymme huolehtimaan eri tyyppisten sopimusten hinnoittelusta, hallinnoinnista ja kannattavuuden seurannasta. Lisäksi voimme tarjota asiakkaillemme hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja aiempaa monipuolisempia sähkötuotteita – asiakaslähtöisesti”, jatkaa Ari.

Kymenlaakson Sähkö Oy

Enerity™ Kymenlaakson Sähkö Oy:n sähkönmyynnin avuksi

”Tarjoamme asiakkaidemme tarpeisiin erilaisia sähkösopimusvaihtoehtoja, joilla asiakkaat voivat hallita sähkönhankintakustannuksiaan. Suurasiakkaille tarjottavat markkinahintavaihteluiden hyödyntämiseen perustuvat sopimusvaihtoehdot edellyttävät myös taustajärjestelmiltämme entistä monipuolisempia ominaisuuksia. Tähän tarpeeseen Enerity™ Sähkökaupan ratkaisu tarjosi meille parhaan vaihtoehdon. Halusimme valmiin tuotteen ja valitsimme Enerityn, koska se sisältää asiakkaittemme tarpeita entistä paremmin palvelevia tarjouslaskennan ja sähkösalkunhallinnan toiminnallisuuksia. Lisäksi Enerity™-tuotteen laajat integraatiomahdollisuudet vähentävät käsin tehtäviä työvaiheita, ja saamme aiempaa paremmin tietoa sähkönmyynnin keskeisimmistä riskitekijöistä”, kertoo Kymenlaakson Sähkö Oy:n myyntipäällikkö Kari Halonen.

Kymenlaakson Sähkö tuo valoa ihmisten elämään ja voimaa yritysten toimintaan. Asiakkaita on yli 100 000 liikevaihdon ollessa 119,4 miljoonaa (2013). Asiakkaita palvelee 180 henkilöä. Lisätietoja www.ksoy.fi.

Pori Energia

Enerity™ Sähkökauppa vastaa sähkönmyynnin muuttuneisiin tarpeisiin Pori Energialla

”Etsimme järjestelmää, jolla pystyisimme hallitsemaan nykyiset ja uudet dynaamiset sopimukset ja niihin liittyvät hinnankiinnitykset turvallisesti. Samalla haimme myös tarjous- ja sopimuskäytäntöihimme yhdenmukaistamista ja tehokkuutta. Myös kokonaisuuden hallintaa tuli tehostaa, jotta riskienhallintaa varten tarvittava tieto on paremmin myyjien käytössä”, Marko Rinta-Korhonen kertoo.

”Käytyämme markkinoilla olevat tuotteet läpi totesimme Tietokouran tuotteen olevan lähimpänä vaatimuksiamme. Valmiin tuotteen salkkujen hallintaosuuteen tehdyt muutokset ja siihen liittyvät työt sujuivat hyvässä yhteistyössä Enerity Solutions Oy:n henkilökunnan kanssa. Olemme todella tyytyväisiä tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin. Pystymme tällä hetkellä vastaamaan tarjouspyyntöihin huomattavasti aiempaa tehokkaammin, ja dynaamisiin sopimuksiin tehtävien kiinnitysten ylläpito on helppoa ja turvallista. Sähkömarkkinat tulevat jatkossakin muuttumaan voimakkaasti, ja kilpailu kiristymään entisestään. Uskon, että yhteistyössä Enerity Solutions Oy:n kanssa Enerity™ Sähkökauppa tulee vastaamaan myös näihin tarpeisiin”, Marko Rinta-Korhonen toteaa.

Vaasan Sähköverkko Oy

Vaasan Sähköverkko Oy valitsi Enerity™ Asiointipalvelut kohdennettuun asiakasviestintäänsä

Vaasan Sähköverkko Oy valitsi Enerity™ Asiointipalvelut kohdennettuun asiakasviestintäänsä. Vaasan Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Juha Rintamäki perustelee Enerity Solutions Oy:n tuotteen käyttöönottamista seuraavin kriteerein: ”Halusimme löytää ratkaisun, joka perustuu nimenomaan palveluun, koska emme halunneet hankkia ratkaisua varten erillisiä laitteita tai ohjelmia. Keskeistä oli myös se, että käyttöönotto on mahdollisimman vaivatonta ja toimittaja ymmärtää energiayhtiön prosesseja ja toimintaa.”

Vaasan Sähköverkko Oy:n järjestelmäpäällikkö Stefan Ingman on tyytyväinen Enerity™ Asiointipalveluiden käyttöönottoon. Suunnitelman mukainen käyttöönotto sujui sovitussa ajassa ilman suurempia yllätyksiä. Käyttöönoton yhteydessä eteen tulleet tarkennukset ja pienet muutokset pystyttiin hoitamaan joustavasti ilman, että ne olisivat vaikuttaneet kokonaisaikatauluun tai arvioituihin työmääriin. ”Oli mukavaa viedä läpi IT-projekti, jossa toimittaja ymmärsi Asiakkaan tarpeet ja toiveet”, Stefan Ingman täydentää.

Nokian Vesi Oy

Nokian Vesi Oy hyödyntää asiakastiedotuksessaan Enerity™ Asiointipalveluja

Nokian kaupungin vesihuoltolaitos tiedottaa asiakkaitaan aktiivisesti vedenjakeluun liittyvissä asioissa. Esimerkiksi vesijohtovuodot ja verkoston saneeraukset ovat tilanteita, joissa kuluttajat tavoitetaan tekstiviesteillä nopeasti ja edullisesti. ”Haluamme kehittää tiedotustamme niin, että palvelisimme kuluttajia mahdollisimman hyvin. Enerity Solutions Oy:n tuote on sopinut hyvin tarpeisiimme”, kertoo Tapio Ketola Nokian kaupungin vesihuoltolaitokselta.

Energiateollisuus ry

Enerity Solutions on toteuttanut Energiateollisuus ry:lle lämmityskustannusvertailulaskurin

Enerity Solutions on toteuttanut Energiateollisuus ry:lle eri lämmitysmuotoja vertailevan web-pohjaisen VerLa-ohjelmiston. VerLa-ohjelmistolla käyttäjä voi vertailla olemassa olevan rakennuksen lämmityksen elinkaarikustannuksia eri lämmitysmuodoilla. Ohjelmisto ottaa huomioon laitteiden hankinnasta ja ylläpidosta sekä energian hinnasta koostuvat kokonaiskustannukset. Työkalua voivat käyttää Energiateollisuus ry:n kaukolämpötoimialan jäsenet ja heidän asiakaspalveluhenkilöstönsä yhdessä asiakkaidensa kanssa.

”Valitsimme Enerity Solutions Oy:n toteuttamaan VerLa-projektin, koska heillä on vahva toimialaosaaminen energia-alalta sekä vahvat näytöt web-pohjaisissa projektitoimituksissa. Ohjelmistoprojekti vietiin läpi suunnitellusti, erityisesti toimittajan toimialaosaamisesta oli hyötyä projektin läpiviennissä. VerLa-työkalun toiminnallisuutta innovoitiin edelleen vielä projektin aikanakin ja pääsimme yhdessä hyvään lopputulokseen”, kertoo Mirja Tiitinen Energiateollisuus ry:stä.